manifestacio barcelona gran via FTPS

La Federació de Tècnics i Professionals de la Sanitat (FTPS) ha participat en una manifestació a Barcelona aquest dijous, 30 de novembre. Desenes de persones cridades pel Sindicat de Tècnics d’Infermeria (SAE) i el Sindicat Estatal de Tècnics Superiors Sanitaris (SIETeSS) hi han participat i han tallat la Gran Via de les Corts Catalanes. La mobilització s’ha fet davant de l’Institut Català de la Salut (ICS), a la cantonada amb el carrer de Balmes, per demanar posar fi a les desigualtats i defensar la “proporcionalitat salarial“.

El tall a la Gran Via s’ha acabat cap a les dues del migdia i, després, els sanitaris s’han desplaçat cap al Passeig de Gràcia.

La mobilització s’emmarca dins de la vaga convocada entre el 29 de novembre i l’1 de desembre per part dels tècnics superiors sanitaris (TSS), que defensen la seva feina com a responsables de la gestió de dades clíniques, de les dietes dels pacients, dels tractaments de radioteràpia, del control audiològic, de la higiene bucodental i de proves diagnòstiques com les anàlisis, els resultats de les biòpsies i proves d’imatges als serveis de radiologia. “Estem lluitant per la nostra dignitat i el nostre futur, davant de la manca de respecte de l’ICS en el conveni acabat de signar que s’oblida de nosaltres”, diu el comunicat dels indicat SIETeSS.

Busos afectats per la manifestació

Amb motiu de la mobilització, hi ha hagut diverses línies de bus afectades: H12, V13, V15, X1, 7, 52, 54, 63 i 67. Alhora, la Guàrdia Urbana ha estat fent desviacions de trànsit.