Els primers intents per desallotjar els edificis d’El Kubo i La Ruïna per part dels Mossos d’Esquadra han permès veure alguns dels mètodes emprats per la policia per acostar-s’hi. Un exemple ben visual ha estat l’ús per primer cop d’una gàbia mòbil dins de la qual hi havia tres agents, amb la qual s’han acostat als immobles ocupats i han foradat un dels accessos blindats alhora que retiraven tanques que bloquejaven l’edifici.

Un artefacte semblant a la gàbia dels Mossos el va usar la policia en desocupacions fa 26 anys
La policia el va fer servir l’any 1997 en el desallotjament del carrer de Massens, a Gràcia

Aleshores, s’ha produït una pluja d’objectes contundents i líquid inflamable, però això no ha impedit que aquest dispositiu força rudimentari hagi arribat fins a l’entrada lateral de La Ruïna, al carrer del Lluçanès, i els mossos hagin aconseguit penetrar dins. Posteriorment, ja amb llum de dia, la gàbia també ha servit per fer una segona incursió a l’immoble. Diversos agents, protegits per aquesta estructura, han entrat a l’interior del recinte de l’edifici, mentre els hi queien a sobre tot tipus d’objectes des de les finestres.

Llançament d’ampolles, pilotes de golf i bengales

El desallotjament dels dos blocs ocupats de la Bonanova s’ha iniciat a quarts de sis del matí. Prèviament, s’havien col·locat tanques per impedir que cap persona aliena a l’operació policial s’apropés a la zona. Des de l’interior de l’edifici s’han sentit crits i s’han llançat també bengales.