L’alcalde Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que el desallotjament d’El Kubo i la Ruïna s’ha acabat “amb èxit” i ha reconegut la professionalitat dels cossos de seguretat durant tot l’operatiu, que ha tingut una durada d’unes sis hores. També ha explicat que s’està valorant i fent una anàlisi de la viabilitat tècnica dels dos edificis desallotjats per “prendre les decisions corresponents”.

Collboni ha agraït la feina que han dut a terme els Mossos d’Esquadra, però també la Guàrdia Urbana i els Bombers, i ha insistit que els veïns i comerciants de la Bonanova han d’estar tranquils, com ja va explicar a betevé la regidora de Sarrià – Sant Gervasi, Maria Eugènia Gay. L’alcalde ha afegit que el compromís de l’Ajuntament de Barcelona és “garantir la convivència i preservar els béns que tenen utilitat pública”.

Collboni i Batlle han seguit el desallotjament al CECOR

Collboni ha seguit el desallotjament dels Mossos des del CECOR, el Centre de Coordinació d’Emergències. Posteriorment, ha penjat un tuit a les xarxes amb una fotografia en què se’l pot veure amb el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, seguint el dispositiu policial. Des d’aquí ha valorat “molt positivament” la tasca dels Mossos, la Guàrdia Urbana i els Bombers, de qui defensa que “han actuat amb professionalitat i respecte, garantint en tot moment la protecció i seguretat de la ciutadania a la zona de l’actuació“.