Els Mossos d’Esquadra han aconseguit desallotjar l’edifici d’El Kubo a la Bonanova cap a les nou del matí. Ha estat el primer dels dos immobles a quedar desocupat. En paral·lel, els agents continuen treballant per desallotjar l’edifici del costat, el de La Ruïna.

Els policies han accedit a l’edifici d’El Kubo a primera hora del matí, poc després d’iniciar-se el dispositiu policial. Un cop han assegurat les dues plantes subterrànies s’han traslladat als pisos superiors, on hi havia els ocupants de l’immoble. De fet, al terrat i la teulada dels dos edificis s’hi han instal·lat diverses persones. En el cas d’El Kubo, una d’elles ha onejat durant una estona una bandera negra. Els mateixos agents dels Mossos, quan han arribat al pis superior, han estat parlant des d’una finestra amb dos dels ocupants de La Ruïna que s’havien atrinxerat a la teulada.

Els ocupants han llançat runa, pintura i boles d’acer

L’entrada als dos edificis no ha estat fàcil. Els ocupants dels immobles han llançat runa, pintura i boles d’acer als agents dels Mossos. De fet, per accedir a l’immoble han utilitzat una gàbia de ferro per protegir-se.