Al darrer plenari del mes de març del districte de Sant Andreu es va aprovar per unanimitat instar al govern municipal que faci la petició a Adif perquè construeixi una passarel·la per a vianants entre la rambla de l’Onze de Setembre a la rambla de Prim. Seria un pont semblant al que es ja va col·locar a l’altura de La Maquinista fa un any i mig. Fins ara, per anar cap a la rambla de Prim els vianants es veuen obligats a triar entre dos recorreguts de més de 2 quilòmetres cadascun.

Els veïns creuen, però, que aquest pas provisional seria un altre pedaç. Després d’anys d’obres i de veure com ara estan aturades, els veïns reclamen solucions definitives. El president de l’Associació de Veïns Sant Andreu Sud, Carles Mercader, reclama que si es vol fer un pont, cal que ja sigui definitiu, és a dir, “que formi part ja del cobriment del pas dels trens”. A més, els veïns també demanen que aquest pas no només sigui per a vianants, sinó també per a vehicles i bicicletes.

La proposta de fer la passarel·la és una de les poques que han rebut. Però la seva prioritat és que les obres s’acabin. I com que no sembla que aquestes es reprenguin a curt termini, Mercader reclama que almenys “l’Ajuntament obligui a Adif a mantenir la zona d’obres en bones condicions”. Afegeix que a vegades, quan fa vent, han sortit volant parts de la tanca que limita el recinte de les obres i que són constants les molèsties dels mosquits que neixen a causa de l’aigua estancada que hi ha en alguns punts de les obres.

Dijous que ve l’alcaldessa, Ada Colau, es reunirà amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, per parlar sobre aquestes obres. Els veïns de Sant Andreu Sud no hi tenen gaires il·lusions posades. Fa molt temps que pateixen els constants incompliments.