El primer forat detectat aquest divendres es troba sota el bar que hi ha a tocar de l’immoble i el segon, just a la vorera del portal

. Aquest dissabte s’han fet tasques d’avaluació dels danys per determinar les mesures que s’hauran de prendre, uns resultats que s’exposaran en una pròxima reunió amb els veïns dimecres vinent.

Durant aquests últims dies també s’han fet estudis amb georadars per comprovar la solidesa dels edificis propers. Des de l’Ajuntament asseguren que els veïns tornaran quan l’edifici sigui totalment estable. Paral·lelament, però, ja estan treballant per esbrinar les causes d’aquests moviments de terres mentre continuen aturades les obres de l’hotel del davant.

Desallotjats de l’immoble fa més de 15 dies

Els bombers van desallotjar els veïns de tres finques del carrer de Llull el 15 de març després que un operari detectés una gran esquerda als murs de càrrega de l’edifici del número 155. Els veïns atribueixen l’incident a les obres d’un hotel que s’hi està construint just al davant i que, segons denuncien, ja havia provocat esquerdes anteriorment. L’Ajuntament va aturar-ne les obres.

El perill d’esfondrament de l’edifici desfalcat va obligar a fer una actuació d’emergència per reforçar-ne els fonaments, cosa que va retardar la tornada dels veïns a casa. El 21 de març ja hi van poder accedir els dels números 153 i 157, mentre que els 13 inquilins del número 155 tan sols van poder recollir algunes pertinences i se’n va fixar la tornada per a principis d’abril.

Escolteu aquí la connexió en directe de ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm: