Diverses entitats veïnals de Sant Andreu s’han mobilitzat aquest diumenge al migdia per evitar la construcció d’un aparcament subterrani. Segons els veïns, l’Ajuntament vol emplaçar un nou pàrquing BSM sota la plaça de Can Portabella, un espai que reivindiquen com a pulmó verd del barri i punt de trobada de petits i grans. A més, les associacions denuncien que se senten ciutadans de segona i que el govern municipal no té cura de la plaça, ja que, des del seu punt de vista, no la neteja com caldria i la té oblidada.

Ivet Roche, veïna del barri, explica que “és una plaça que fa molt temps que està bastant menystinguda i oblidada” i critica que no té sentit que “a més de les obres de l’AVE i el col·lector, que es carreguessin la plaça per fer-hi un pàrquing”.  Montse Pedrero afegeix que serà un pàrquing de pagament que no estarà destinat als veïns sinó “a les persones que venen de fora i volen aprofitar les instal·lacions esportives”.

Protesta pàrquing Can Portabella

L’Associació Veïnal Sant Andreu Sud i els Avis del Barri veuen la construcció d’aquest aparcament com una mesura per satisfer els aficionats de la Unió Esportiva Sant Andreu i en previsió de la instal·lació de noves infraestructures esportives. Diuen que, en comptes d’aixecar la plaça de Can Portabella, l’Administració es podria plantejar construir-lo sota les instal·lacions esportives o en altres indrets que ara mateix són esplanades que no s’utilitzen.

La protesta, que ha aplegat una trentena de persones i ha pres forma de xocolatada popular, se seguirà fent cada diumenge al migdia i pretén lluitar contra el que el veïnatge considera especulació per part de l’Ajuntament. Les famílies també han organitzat activitats infantils com l’elaboració de pancartes.