ronda Sant Antoni

Els membres de la Plataforma pro Pacificació de la ronda de Sant Antoni han encès totes les alarmes: asseguren que els han arribat rumors —per vies no oficials— que el govern municipal de Jaume Collboni farà canvis al projecte de reforma de la ronda que restaran espai als vianants. En una roda de premsa en la qual han llegit un manifest, els representants de la plataforma han avisat que els canvis serien per posar un cordó de càrrega i descàrrega a la façana de la ronda que dona al Raval, en detriment d’espai per als vianants.

“Quan el riu sona, aigua porta”, ha avisat Júlia Baquer, de la plataforma i veïna del Raval, i ha afegit que “temem que allà on tindríem molts metres per als vianants acabin desapareixent”. Per la seva banda, Xavier Caballé (també de la plataforma i veí de Sant Antoni), ha recordat que els veïns partidaris de la pacificació total de la ronda ja van cedir amb el pas de l’autobús i que no estan disposats a cedir ni un pam més: “Aquest és el projecte pactat i aquest projecte no es pot modificar”.

L’Ajuntament nega plans per canviar el projecte

Les obres per transformar la ronda de Sant Antoni està previst que comencin després de les festes de Nadal. Després que els veïns a favor de la pacificació hagin alçat la veu, fonts de l’Ajuntament de Barcelona han assegurat a betevé que no hi ha cap intenció d’introduir canvis substancials al projecte pactat i adjudicat, i que es manté tal com el va presentar el darrer govern municipal d’Ada Colau. La reforma de la ronda de Sant Antoni va ser una de les pedres a la sabata del darrer mandat i que va enfrontar els socis de govern dels comuns i del PSC.