Finalment, s’ha suspès temporalment el desnonament de la Blanca Espinosa, la veïna de 78 anys del barri Gòtic, que s’havia de fer aquest dimecres. La negociació s’ha allargat durant diverses hores i la propietat ha acceptat posposar-lo uns 15 dies, fins a l’11 de desembre, per enllestir un contracte de lloguer nou. Segons Resistim el Gòtic, la propietat ha acceptat un lloguer de 1.000 € (en lloc dels 1.200 que demanava inicialment). Actualment, la Blanca pagava una renda antiga de 340 euros.

Està per veure com s’arribarà a l’import pactat i, segons l’Ajuntament, els equips d’habitatge municipals “continuaran treballant durant aquesta pròrroga per tal d’arribar a un acord amb la propietat, oferint ajuts al lloguer i buscant alternatives”. S’ha arribat a aquest principi de pacte després d’un matí de negociacions intenses entre les parts i amb desenes de persones donant suport a la Blanca per evitar que la fessin fora de casa.

Aquest era el cinquè intent de llançament, el segon que es produïa a porta. Fa 55 anys ─des del desembre del 1968─ que la Blanca viu en aquest pis, pràcticament tota la seva vida. Des de Resistim al Gòtic havien fet una crida a sumar-se a la protesta i uns 50 activistes han estat concentrats a la porta de l’edifici durant hores, fins que s’ha arribat a l’acord.

Vinculada als serveis socials des del 2017

Segons han explicat fonts municipals, la Blanca està vinculada als serveis socials de l’Ajuntament des del 2017. El consistori ha intentat fer de mediador amb la propietat, i se li han ofert diverses possibilitats, com entrar a formar part del programa Reallotgem. Cap d’aquestes, però, ha estat acceptada fins al moment.