El primer forat detectat aquest divendres es troba sota el bar que hi ha a tocar de l’immoble i el segon, just a la vorera del portal.

 Segons fonts municipals, la causa pot ser el trencament d’un baixant per on passa la conducció de l’aigua però que no afectaria els fonaments de la finca. Aquest sembla que és el resultat de les prospeccions que es van fer dissabte per analitzar la magnitud dels danys i determinar les mesures a prendre a partir d’ara.

Una d’aquestes mesures és si s’autoritza la tornada dels veïns del número 155 del carrer de Llull a casa seva, previst per al cap de setmana passat i ajornat, almenys fins que aquests baixants interiors no estiguin reparats. Els mateixos tècnics de l’ajuntament també han detectat que la sortida del clavegueram des de la finca fins el carrer estava ensorrada i per tant s’haurà de refer. Dimecres els tècnics es reuniran amb els veïns per explicar-los quina decisió han pres. De moment, nou dels veïns afectats continuen allotjats en un hotel.

Paral·lelament, les obres dels dos hotels situats davant de l’edifici afectat, i que els veïns apuntaven com a responsables dels problemes estructurals de la finca, continuen sota suspensió cautelar. Estaran aturades fins a tenir els resultats de l’informe que l’Ajuntament va encarregar al CSIC sobre l’estat del subsòl del Poblenou, un informe que haurà d’estar enllestit en unes quatre setmanes. Després d’aquests darrers problemes amb els baixants de la finca, els veïns de les cases del costat, que ja van poder tornar el 21 de març, ara demanen que es tornin a fer estudis amb georadars per comprovar l’estat del subsòl dels seus respectius edificis.

Més de 15 dies fora de casa

Els bombers van desallotjar els veïns de tres finques del carrer de Llull el 15 de març després que un operari detectés una gran esquerda als murs de càrrega de l’edifici del número 155. El perill d’esfondrament de l’edifici desfalcat va obligar a fer una actuació d’emergència per reforçar-ne els fonaments, cosa que va retardar la tornada dels veïns a casa. El 21 de març ja hi van poder accedir els dels números 153 i 157, mentre que els 13 inquilins del número 155 tan sols van poder recollir algunes pertinences i se’n va fixar la tornada per a principis d’abril