L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el conseller de Salut de la Generalitat, Toni Comín i la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat s’han reunit aquest dilluns al matí per escenificar el front comú de les tres administracions per reclamar l’Agència Europea del Medicament. Ho fan després que el 10 de març, el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, confirmés en públic que l’estat presentarà la candidatura barcelonina.

En una nota de premsa posterior a la reunió, el consistori ha assenyalat que l’arribada de l’Agència seria un reforç important per al desenvolupament econòmic i social de la ciutat, però també de Catalunya i Espanya. Xifren en 1.600 les empreses que hi ha al voltant de l’Agència i que podrien moure’s a la ciutat que l’acabi acollint.

Per al consistori, la ciutat compleix els requisits necessaris per esdevenir-ne la seu, “en termes de connectivitat, comunicacions, transports i infraestructures”. També hi suma el fet, diu l’Ajuntament, que Barcelona “reuneix en el seu entorn nombroses empreses del sector i una part molt representativa de la indústria farmacèutica d’Espanya”.

Recorden també que la ciutat ja es va postular l’any 1992 quan es va crear l’Agència Europea del Medicament i que va quedar en segon lloc darrere de Londres.

L’Agència Europea del Medicament és l’ens regulador que controla i valida els fàrmacs que surten al mercat. Es calcula que rep més de 40.000 visites a l’any.