Ja fa més de cinc anys que l’Ajuntament de Barcelona va modificar la normativa per fer que, quan un ciutadà rep una multa de trànsit o d’aparcament, hagi de renunciar a la bonificació del 50 % de l’import en el cas que decideixi presentar-hi al·legacions. A ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, hem parlat amb especialistes en els recursos per saber si val la pena arriscar-se.

Amadeo Morente i Sonia Huertos, coordinador i advocada de Multivia, Grupo Europa i AB Abogados, han assegurat que “sempre que hi hagi opcions de recórrer-hi, és millor fer-ho“. De totes maneres, han advertit que “si es vol presentar un recurs, sempre cal tenir alguna prova” per demostrar que no s’ha comès la infracció en qüestió.

Això és perquè existeix la presumpció de veracitat de l’agent denunciant i, per tant, segons Huertos, “sempre és el ciutadà qui ha de demostrar que no ha comès la infracció“. En aquest sentit, ha explicat que, a l’hora de confirmar la sanció, “sempre es demana la ratificació de l’agent” i que, almenys en una ocasió, el policia s’ha desdit de la seva denúncia inicial.

Segons els experts, un dels arguments per aconseguir la retirada de moltes multes són “els justificants mèdics”, sobretot en els casos d’aparcament o d’excés de velocitat.

Escolteu-ho aquí: