El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, el socialista Xavier Marcé, ha proposat que els hotels de Barcelona encareixin els preus de les habitacions amb l’objectiu de millorar-ne la qualitat i tenir “una franja turística més selectiva”. Ho ha dit al ‘bàsics’ de betevé, en una entrevista on ha assegurat que la proposta és “un desig compartit per un sector ampli de la vida hotelera” de la ciutat.

Ho dic en majúscules: que Barcelona encareixi la seva oferta hotelera. L’allotjament ha de ser més car
Xavier Marcé, regidor de Turisme

Segons Marcé, l’encariment dels hotels de la ciutat permetria, d’una banda, aconseguir un perfil de turista més selectiu i, d’una altra, allunyar Barcelona “del turisme vacacional”. En paral·lel a aquesta proposta llançada pel regidor de Turisme, l’Ajuntament també està treballant des de fa mesos per descentralitzar l’oferta turística perquè els barris del centre tinguin menys pressió turística.

“Decréixer vol dir tancar hotels”

També al ‘bàsics’, Marcé ha respost als seus socis de BComú del govern municipal, que aposten per reduir l’arribada de turistes. Una setmana enrere, el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, va pregonar que “perquè hi hagi menys turistes a Ciutat Vella, n’hi ha d’haver menys a la ciutat”. Davant d’això, Marcé avisa que “decréixer vol dir tancar hotels, i jo penso que no s’han de tancar hotels”.

Sigui com sigui, però, el cert és que el govern de comuns i socialistes sí que està treballant per limitar l’accés de visitants a alguns punts concrets de la ciutat, tal com es fa, per exemple, al Parc Güell.