Els veïns que viuen a tocar del Fòrum s’oposen al fet que el Primavera Sound s’allargui durant dos caps de setmana a Barcelona. “Seria perllongar el problema més temps”, opina José Manuel López, president de l’Associació de Veïns del Maresme. En declaracions a betevé, l’entitat veïnal tem que un festival durant més dies acabi ocasionant més molèsties als barris de l’entorn.

“Sempre hem demanat a l’Ajuntament que controlés les festes”, ha insistit el president de l’AV Maresme. En aquest sentit, assegura que els darrers anys mai no s’ha fet cap control de so per garantir no sobrepassar el límit de decibels de la música. També diu que els problemes arriben tan bon punt finalitza la música, que qualifica de “desgavell postconcert“. Per això, demana repensar el festival per fer-lo “més sostenible” i reduir les molèsties al mínim.

Demanen beneficiar-se dels guanys del Primavera

A més, José Manuel López una crida perquè els beneficis que reporta el festival a Barcelona “també puguin influir” a la zona. “Al barri, [el Primavera Sound] no estava aportant més que perjudicis“, afegeix.

El Districte de Sant Martí és conscient dels problemes derivats del festival i de les queixes dels veïns. Per això, el regidor, David Escudé, demana als organitzadors del Primavera Sound que avaluïn quin impacte tindrà fer més dies de concerts. “Hem estat treballant perquè el festival sigui possible i sigui un èxit, i també perquè no alteri més del compte la vida d’aquests veïns pel que fa a l’impacte sonor, la mobilitat i la seguretat“, ha sentenciat Escudé.

Sobre la marxa del Primavera: “Ens és igual”

Sobre l’amenaça dels organitzadors del Primavera Sound d’abandonar Barcelona i traslladar-se a una altra ciutat, l’associació de veïns s’ha mostrat sorpresa, però deixa clar que els és indiferent.

Ens és exactament igual perquè mai no hem tret cap profit d’aquest festival, ni mai hi hem pogut anar perquè els preus no són assequibles a les nostres butxaques
José Manuel López, president de l’Associació de Veïns del Maresme