La celebració nadalenca del Grup Interreligiós del Raval (GIR) ha tornat aquest 2021 a la presencialitat. L’objectiu d’aquesta edició ha estat reflexionar i construir escenaris de pau i de fraternitat. La trobada, organitzada pel Grup Interreligiós del Raval i la Fundació Tot Raval, ha consistit en una lectura de textos religiosos en indi, amazig, bangla, àrab, castellà, català, hebreu i tagal.

També s’hi ha fet una acció participativa en què s’ha teixit una xarxa amb fils de llana entre les persones assistents. Una activitat que vol representar la unió i la creació de vincles entre les diferents comunitats. A més, els assistents han pogut penjar en un mural els seus desitjos i propostes en relació a la pau, que es poden aplicar al seu entorn més proper. Un cop han finalitzat aquestes activitats pràctiques s’ha reflexionat sobre els resultats de l’acció. L’acte ha finalitzat amb un concert de la coral filipina Kudyapi.

Nadal Interreligiós Raval

20 anys del Grup Interreligiós del Raval

El Grup Interreligiós del Raval es va crear fa 20 anys i actualment està format per 12 entitats religioses, socials i culturals interessades a reflexionar i treballar sobre la convivència intercultural al barri del Raval. Entre les seves activitats destaquen les celebracions interreligioses, les activitats de coneixement mutu i l’edició del Calendari de Celebracions del Raval.

A més, també s’hi celebren 10 anys des que la Fundació Tot Raval dona suport a aquest grup. El seu objectiu és abordar la realitat interreligiosa al barri amb l’objectiu de sensibilitzar i facilitar el coneixement de les diferents comunitats, incidint en la millora de la convivència i el respecte mutu.