panell antic metro navas

Alguns usuaris de metro que busquen indicacions al panell informatiu de l’andana de Navas poden sorprendre’s en trobar-se amb unes indicacions de fa dècades. Al costat del punt d’informació actual, entre les dues andanes, ha sortit a la llum un mapa en el qual, per exemple, encara no existia la plaça d’Islàndia, inaugurada a la primera meitat dels anys 90. En canvi, sí que apareix l’antic pont que creuava la plaça de Ferran Reyes, enderrocat el 1993.

@Meridiana2012

També apareixen carrers que ja no existeixen, com el passatge del Sospir, i d’altres que van ser modificats amb el temps, com el carrer de Palència. A la llegenda fins i tot s’indica on s’ubicava l’antiga Caserna Navas de Tolosa, on hi havia el control de Trànsit de la Guàrdia Civil. Un quarter que va deixar de funcionar el 2003 i que ja no existeix.

El panell té 30 anys d’antiguitat com a mínim

Tot plegat fa pensar que aquestes indicacions tenen, como a mínim, tres dècades d’antiguitat. Una part de la memòria històrica d’aquest barri que veïns com @Meridiana2021 no han trigat a reivindicar a les xarxes socials.

Un logotip antic de la Zona Urbana de Navas

Fora del mapa trobem també un antic logotip de TMB metro, dissenyat l’any 1979, que assenyala l’estació com a Zona Urbana Navas. També un logotip de la Renfe anterior al 1988 i les antigues línies de busos urbans i interurbans que connectaven amb l’estació. El panell sencer està integrat dins el punt informatiu ubicat a l’andana, i posteriorment es va instal·lar un nou panell amb il·luminació per sobre, sense esborrar les antigues indicacions.

@Meridiana2012