Les bateries antiaèries del turó de la Rovira es convertiran en un espai delimitat amb tanques de dos metres i tancat durant les nits. Segons ha anunciat recentment el districte d’Horta-Guinardó, l’objectiu de la mesura és poder controlar millor l’afluència de visitants, assegurar la preservació del patrimoni històric i, sobretot, posar fi a les activitats incíviques que s’hi han estat duent a terme en els darrers anys malgrat els esforços que s’han fet per evitar-les.

El turó de la Rovira, delimitat per una tanca

La mesura del tancament del turó de la Rovira permetrà restringir-ne l’accés a les nits i respon a les queixes de fa anys dels representants veïnals d’aquesta zona, ubicada entre els barris de Can Baró i el Carmel. Així, l’Associació de Veïns del Turó de la Rovira valora positivament l’anunci.

Finalment sembla que l’Ajuntament ha trobat la manera de poder-ho tancar i en aquest aspecte estem contents
Conchita Lozano, AV Turó de la Rovira

Fa temps que denuncien les activitats incíviques que es duen a terme a la bateries antiaèries del turó de la Rovira i els entorns, sobretot durant els caps de setmana i l’estiu, especialment a les nits. Ara els veïns han vist escoltada la seva demanda després d’una prova que es va fer durant l’estiu per evitar aglomeracions i prevenir així contagis en plena pandèmia del coronavirus.

S’havien fet mesures anteriorment. Per exemple, vigilants amb gos. Però els incívics esperaven a última hora. Passaven per aquí cantant, hi havia borratxeres, motos tirades al terra
Conchita Lozano, AV Turó de la Rovira

Reclamen celeritat en les obres

Es farà un tancat de manera que l’espai serà visible des de fora i tindrà diferents punts d’entrada amb diverses portes. També hi haurà vigilància. Ara que s’ha anunciat el tancament de la bateria antiaèria, els veïns demanen que es faci amb la màxima celeritat possible. I és que voldrien que l’actuació estigui enllestida abans del bon temps, que és quan, adverteixen, la problemàtica s’incrementa.