Les bateries antiaèries del Turó de la Rovira, més popularment conegudes com els búnquers, tancaran de nit a partir de l’any 2021 per evitar que hi hagi aglomeracions. El govern municipal vol evitar les molèsties que pot crear als veïns l’afluència de visitants i, alhora, salvaguardar les bateries antiaèries i la part de les barraques que encara hi perviuen. “Perdíem una part de la memòria històrica de la ciutat amb la destrucció per vandalisme”, ha dit la regidora d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, al programa ‘bàsics‘, de betevé.

Rosa Alarcón, al ‘bàsics’

ENTREVISTA COMPLETA

Per evitar que les persones puguin acabar accedint-hi, s’hi construiran tanques de fins a dos metres. La regidora socialista descarta que aquests elements acabin alterant notablement la fisonomia de l’espai, i puntualitza que els arquitectes ja els han dissenyat perquè s’acabin integrant bé a la muntanya. La instal·lació es farà durant el 2021. Pel que fa a l’horari de tancament, aquesta és una qüestió que, segons Alarcón, encara s’està discutint amb els veïns.

A més de les tanques hi haurà personal de vigilància perquè ningú pugui saltar les tanques.

Un dels espais amb més actuació de la Urbana

La zona dels búnquers ha estat un dels espais de Barcelona on la Guàrdia Urbana ha hagut d’actuar més sovint durant els mesos de pandèmia, tal com ha explicat Alarcón. “En estar tancats perimetralment, s’han buscat espais de lleure com el Turó de la Rovira, Montjuïc, Collserola o les platges”, ha dit.