Els veïns de l’entorn de la futura estació de metro d’Ernest Lluch demanen que es canviï la ubicació d’una de les reixes de ventilació. Si es compleix el projecte original, per instal·lar la reixa caldrà eliminar alguns arbres que hi ha a la confluència del carrer del Cardenal Reig amb la carretera de Collblanc. Per això, els veïns proposen que es modifiqui el projecte per no malmetre aquest petit espai verd.

Proposen que les reixes de ventilació s’ubiquin o bé en les voreres laterals o en un espai de la illeta on no hi ha vegetació. Consideren que els espais verds, encara que siguin petits, aporten qualitat de vida: “En aquests moments que tenim un grau de contaminació tan alt a Barcelona no podem permetre que això passi“, comenta Àngels García, una de les veïnes de l’entorn que s’ha mobilitzat per demanar el canvi.

Una estació amb retards

L’estació de metro d’Ernest Lluch fa gairebé 10 anys que s’hauria d’haver posat en funcionament al barri de la Maternitat i Sant Ramon. Es tracta d’una estació que permetrà reduir la distància entre les estacions de Collblanc i Pubilla Cases, que es troben a 1.200 metres de distància, molt més de l’habitual. A més, també connectarà amb les línies T1, T2 i T3 del Trambaix. Després d’anys aturades, les obres es van reprendre el mes d’agost passat i es preveu que estiguin enllestides l’estiu del 2022.