Les entitats vinculades a Exigim Espais i els membres de Fem Plaça s’han unit per demanar espais públics per a la gent, el veïnat i el jovent del barri. Totes dues plataformes han ofert un vermut a la la plaça, eix central de la trobada, on han penjat diferents pancartes i fotografies pels voltants amb el lema “Desallotjades dels espais, desposseïdes del carrer“.

Els membres denuncien que les institucions han gestionat aquests espais durant dècades en funció dels seus propis interessos i d’esquena als veïns del barri. Declaren que l’Ajuntament de Barcelona els posa moltes traves alhora d’organitzar diferents activitats i que l’espai públic s’ha vist afectat per la invasió del turisme massiu.

La seva principal queixa és l’augment de turistes a les terrasses, ja que provoca falta de mobilitat i contaminació acústica, i de l’eliminació i monopolització dels bancs. A més a més, asseguren que des del canvi de govern de fa vuit mesos encara no s’han produït canvis significatius per solucionar-ho i assenyalen que les activitats que proposen fora de la programació habitual solen ser rebutjades automàticament per no cabre dins la concepció restrictiva i poc dinàmica de l’ús de l’espai públic.

Exigim Espais està format per sis entitats diverses del barri de Fort Pienc per exigir llocs on poder desenvolupar les seves activitats i Fem Plaça, per la seva banda, sorgeix a Ciutat Vella per donar vida a les places.