Un grup de famílies de l'escola Maristes de Sants-Les Corts ha convocat aquesta tarda una concentració per mostrar el seu rebuig a la pederàstia. Encapçalada pel Manuel, el pare que va destapar el cas a la premsa, la protesta ha estat, segons ha explicat, una manera de desmarcar-se de les cadenes humanes que han fet fins ara exalumnes de Maristes en defensa de la imatge de l'escola. Per aquestes famílies, la prioritat hauria de ser les víctimes i per això reclamen al centre més transparència i que animi a denunciar els abusos. "Sí que es verdad que los profesores no tienen ningún culpa. Me consta que están sufriendo en las aulas, haciendo su trabajo. Pero se han olvidado de una parte importante de las víctimas, que están en su casa, que son las que están sufriendo todo esto." "Ho estem fent malament des del moment que aquí som quatre gats. On estan els altres pares? Tothom té extraescolar avui. El dia de l'orgull marista no hi havia. No ho entenc, em fa pena." Segons el Manuel, el total de denúncies presentades fins ara als Mossos ha pujat a 27, 15 de les quals anirien dirigides contra l'exprofessor Joaquín Benítez.

La protesta l’ha convocada un grup de famílies d’alumnes dels Maristes, encapçalats pel Manuel, que va presentar la primera denúncia contra Joaquín Benítez per haver abusat del seu fill mentre era a l’escola. Amb el lema “No a la pederàstia, denuncia-ho”, la concentració s’ha plantejat com a resposta a les dues cadenes humanes que han fet fins ara exalumnes dels Maristes per defensar la imatge del centre i dels docents. El Manuel ha explicat que li “consta que els professors estan patint a les aules”, però afegeix que “s’han oblidat dels més importants, que són les víctimes, que són a casa seva patint tot això”.

El Manuel ha assegurat que aquest dijous es van presentar dues noves denúncies als Mossos d’Esquadra, tot i que es desconeix la identitat del suposat autor dels abusos. Sí que ha especificat que el total de casos en què està implicada l’escola s’ha elevat a 27.  D’aquestes denúncies, 15 van dirigides contra l’exprofessor d’educació física Joaquín Benítez, de les quals, 10 ja estan en mans del jutge.