El desnonament d’un jove de 22 anys de la Casa Orsola ha quedat ajornat fins al 6 de novembre. Es tracta del Pau Manresa, un jove de Reus que fa un any va ocupar un dels pisos de l’edifici perquè no podia pagar un lloguer a Barcelona. El Pau ha rebut el suport d’un nombrós grup de joves que s’han concentrat a les portes d’aquest edifici del carrer de Consell de Cent, i que han aprofitat el seu cas per denunciar les dificultats que tenen per poder accedir a un habitatge a la ciutat.

En Pau Manresa llegint la notificació de l’ajornament del desnonament

“No podem viure a Barcelona ara mateix. La feina no arriba per pagar lloguers tant alts”, denuncia en Pau, que compagina la feina i els estudis a la ciutat des de fa tres anys. “Durant el primer any vaig trobar un lloguer però va arribar un moment que no ho podia assumir”, es lamenta. Aquest jove estudiant assegura que va decidir ocupar perquè “ara mateix no hi ha cap més opció”.

Concentració de suport al jove de la Casa Orsola pendent de desnonament

La Casa Orsola, un símbol de la lluita veïnal

La Casa Orsola és un símbol de la lluita veïnal pel dret a l’habitatge. Es tracta d’una finca de l’Esquerra de l’Eixample que van ser comprada pel fons voltor Lioness Inversiones el 2021 i, a partir d’aquest moment, va advertir els inquilins que no els renovaria els contractes de lloguer. Des d’aquell moment, molts dels veïns s’han quedat sense contracte, tot i que han continuat pagant el lloguer.

Els veïns denuncien que la propietat sempre s’ha negat a negociar amb ells i que únicament s’han dedicat a denunciar-los judicialment. Alguns dels inquilins fa 30 anys que hi viuen i ja s’han celebrat alguns judicis.

Els dos desnonaments anteriors, també aturats

Fins ara s’han produït tres intents de desnonament a la Casa Orsola, però tots s’han acabat suspenent. Al juny es va suspendre el desnonament d’un veí i, al maig, també es va suspendre un altre desnonament que finalment la jutgessa va decidir aturar provisionalment en espera que l’Audiència Provincial es pronunciés sobre el cas.