La jutgessa ha suspès provisionalment el desnonament del Josep Torrent, veí de la Casa Orsola, que estava previst per al proper 19 de maig. Segons han avançat els veïns la finca, la jutgessa ha decidit aturar l’execució provisional del desnonament que havia demanat la propietat de la finca, Lioness Inversiones, en espera que l’Audiència Provincial es posicioni sobre el cas.

El Josep Torrent fa 20 anys que viu a la finca, i se li va acabar el contracte el 30 d’abril, tot i que des d’aleshores ha continuat pagant el lloguer, com la resta de veïns que es troben fora de contracte.

Convocada una concentració el 18 de maig

L’ajornament del desnonament, però, no atura les mobilitzacions dels veïns de la Casa Orsola, que han convocat una trobada el 18 de maig a la tarda. Segons ha explicat la portaveu del Sindicat de Llogateres, Carme Alcarazo, s’està organitzant una trobada de “totes finques de la ciutat que estan lluita o que han estat lluita”. L’objectiu és plantejar noves estratègies conjuntes. “Vivim en una ciutat molt perversa”, denuncia Alcarazo, on són els veïns els que han d’anar a judici i no “els fons inversió que expulsen la gent per especular”.

El tercer judici de la Casa Orsola, vist per a sentència

Justament aquest dilluns ha quedat vist per a sentència el tercer judici d’un dels llogaters de la Casa Orsola. Es tracta del Basilis, que des del novembre passat està sense contracte de lloguer, tot i que n’ha continuat pagant l’import a la propietat, Lioness Inversiones. 

El cas del Basilis, que fa 15 anys que viu al pis, és molt similar al d’un altre veí, el Tono, que també va anar a judici el mes de febrer, i a qui la propietat tampoc no va renovar el contracte de lloguer. En total hi ha quatre inquilins que Lioness Inversiones ha denunciat perquè els ha finalitzat el contracte, tres dels quals tenen un procediment judicial obert.