El que havia de ser el primer desnonament dels veïns de la Casa Orsola ha estat suspès aquest dilluns al matí, pocs dies abans de quan estava programat. A principis de maig, ja se n’havia suspès un altre, que s’havia d’executar el 19 de maig i que, finalment, la jutgessa va decidir aturar provisionalment, en espera que l’Audiència Provincial es pronunciï sobre el cas.

La suspensió d’aquest dilluns també és provisional i el veïnat de la Casa Orsola ho ha anunciat amb un tuit en què afirma que la suspensió els servirà per guanyar temps per gaudir dels seus habitatges, però també per organitzant-se “contra qui ens vol expulsar dels nostres barris”, diuen.

Veïnat organitzat per evitar marxar

Als llogaters de la coneguda com a Casa Orsola, al carrer de Calàbria, 137 i el del Consell de Cent, 122, se’ls va informar, a finals del 2021, que la nova propietat, Lioness Inversiones SL, no els renovaria el contracte de lloguer. Des de llavors, s’han organitzat per intentar evitar que n’hagin de marxar. Alguns fa 30 anys que hi viuen i, tot i que ja s’han celebrat alguns judicis i s’ha posat data a dos desnonaments, per ara, no se n’ha executat cap.

“Som exponents d’una problemàtica que afecta tot Barcelona”
Els veïns de la Casa Orsola parlen al ‘bàsics’ sobre com s’han organitzat per intentar evitar que hagin de marxar de casa