Els veïns de Can Rectoret no volen que es tornin a repetir les imatges que van viure aquest dijous durant la captura d’un grup de senglars al carrer de Gardènia, a la zona de Collserola. Tècnics contractats per l’Ajuntament van capturar als senglars amb xarxes per immobilitzar-los i després poder-los sedar. L’operació, però, es va allargar durant una mitja hora “de patiment”, segons els veïns. Una situació que van denunciar a les xarxes socials.

Mitja hora de “crits” i de “patiment”

“Ningú no ens havia avisat i, de cop, a les set de la tarda et trobes aquest espectacle, que era molt dantesc“, relata una altra veïna del barri. Assegura que els crits dels senglars en el moment de ser capturats per la xarxa “se sentien des de lluny”. Una altra veïna, la Nati Ramos, entén que es facin batudes i que se sacrifiquin exemplars, però creu que no s’ha de fer d’aquesta manera. “Va ser molt cruel veure aquestes escenes. Això no ho volem veure aquí”, afirma.

Alguns veïns creuen que amb els cartells per no donar de menjar als senglars no són suficient. Consideren que cal anar més enllà i multar la gent que ho faci, o fer més pedagogia al carrer.

A l’estiu s’han triplicat les captures

Actualment, es fan entre cinc i 10 batudes a l’any. Des de l’Ajuntament asseguren que aquest 2021 s’han intensificat les captures, després que l’any anterior, amb la pandèmia, n’hi haguessin menys. De fet, aquest l’estiu s’han triplicat respecte al mateix període de l’any passat.