Milers de persones han assistit als espectacles de la Mercè 2023 i un dels que va aplegar més públic va ser l’espectacle de drons de l’espigó del Gas. Diumenge a la nit, 80.000 persones el van veure en directe des des del litoral, i això, de retruc, va comportar un col·lapse important al barri de la Barceloneta. Alguns veïns van enregistrar les imatges dels carrers plens a vessar. S’hi aprecien milers de persones caminant fins i tot per la calçada, dificultant el pas dels vehicles.

A les xarxes socials alguns dels veïns també han publicat imatges del caos circulatori de vehicles. Afirmen que algun embús es va allargar hores.

Crítiques dels veïns

Una situació que ha indignat molts dels veïns, que tot i que diuen que l’espectacle els va agradar molt, acusen l’Ajuntament de manca de planificació. Han assegurat a betevé que les entrades i sortides “naturals” del barri es van taponar i que els carrers de l’interior del barri, com són molt estrets, van quedar inaccessibles. Lamenten, a més, que si hi hagués hagut una emergència, les ambulàncies o els vehicles dels Bombers no haguessin pogut circular i recorden la proximitat de l’Hospital del Mar.

Un espectacle inèdit

El xou ‘Geomètrics 200‘ ha estat creat per l’empresa Flock Drone Art i era un espectacle desconegut per a la ciutadania. 200 drons es van enlairar des de l’espigó del Gas, entre les platges del Somorrostro i de la Barceloneta.