Ni els veïns del carrer de Santaló ni els usuaris del bus V13 que s’ha incendiat oblidaran fàcilment el que ha passat aquest dimarts al matí. Tot ha estat molt ràpid. Justament quan l’autobús arribava a la parada que hi ha en aquest carrer els passatgers han sentit un soroll estrany i molta pudor de cremat. “Fum!”, ha cridat un d’ells, i la setantena de persones que hi havia dins del vehicle n’han baixat de cop.

“Me n’he adonat perquè s’ha buidat l’autobús en un moment”, explica el Sergio Blanco, el conductor del bus incendiat. “M’ha cridat l’atenció veure baixar tanta gent de cop”, corrobora l’Elisabeth, de Carnisseries Salas. Quan el conductor ha anat a la part posterior del vehicle ha vist que s’estava cremant el motor. Poc després, tot el vehicle estava en flames. “Hem tingut sort perquè el fum ha anat bastant vertical i ha afectat poc els habitatges”, explica en Xavi Ferrer, sergent dels Bombers de Barcelona. Tot i això, les flames han afectat un turisme i tres o quatre motos, i també les façanes dels edificis propers.

“Ha sigut molt impactant”

“Hem passat molta por”, assegura l’Elisabeth, que relata que també han sentit tres o quatre explosions. “Si no és per una companya em quedo dins de la botiga, perquè m’he bloquejat”, explica. Finalment, però, han agafat les claus, han abaixat la persiana i han sortit del negoci. “Ha sigut molt impactant”, assegura la Silvia Muñoz, que acompanyava la seva mare al metge i acabava de baixar de l’autobús incendiat.

Un conductor acostumat als incendis

Segurament qui s’ho ha pres amb més calma ha estat el conductor del bus. Aquesta és la tercera vegada que al Sergio se li incendia el vehicle que condueix. La primera va ser un autocar un 11 de setembre, en plena Diada, a Riudoms; la segona va ser un camió, i ara ha estat un bus de TMB. El Sergio també explica que l’autobús incendiat és dièsel i té prop de 19 anys. “És un dels antics”, relata, i assegura que forma part de la flota de vehicles que es retirarà de la circulació aquest novembre.