La Montserrat fa 62 anys que viu de lloguer en aquest pis del carrer de Vallespir i assegura que la propietat no s'ha fet mai càrrec del manteniment de l'edifici. Les humitats s'han estès per tota la casa, el pati interior està impracticable i la façana cau a trossos. Ara, amb la resolució de la nova sentència, els propietaris s'hauran de fer càrrec de les obres. MONTSERRAT ROSSELLÓ, veïna del carrer de Vallespir "Que m'arreglin la galeria i que m'arreglin el vàter i a baix que estigui net perquè a l'estiu ho haig de tancat perquè hi ha unes mosques que escolti, la neteja a baix la necessito jo." VANESSA GONZÁLEZ, advocada dels veïns "Aquesta sentència primer diu que els contractes no es poden extingir i la propietat té l'obligació de fer les obres de conservació necessàries, segons els informes que nosaltres vam aportar i que gairebé coincidien tots els pèrits." Els veïns també han dut el cas per la via penal i estan pendents que la justícia digui si han estat objecte d'un suposat delicte d'assetjament immobiliari. FELIP ROCA, veí del carrer de Vallespir "Van venir picant i destrossant els pisos que tinc a sobre meu, això va ser un dia de por perquè semblava que estaven tirant la finca a terra i jo estava a sota. En el moment que havíem de prendre el raïm el 2005 van cremar la instal·lació i no sabem com, ni com ho van provocar." Avui al carrer de Vallespir, però, ha estat un dia de celebració. Per primera vegada, després de gairebé set anys de lluita, els veïns tenen clar que ningú no els podrà treure de casa seva. Ara un dels principals temors dels veïns és que la propietat recorri la sentència al Tribunal Suprem. Us ho ha explicat des del carrer de Vallespir, Laia Carol.

Els afectats, tres persones del barri de Sants, denunciaven que la propietat no s’havia fet mai càrrec del manteniment de l’edifici i que l’havia deixat que s’anés degradant de mica en mica.

El febrer de 2010 el jutge que portava el cas va donar la raó a la propietària, que reclamava l’extinció dels contractes d’arrendament pel mal estat de l’immoble. Així mateix resolia que els afectats cobressin una indemnitació de 8.000 euros, una xifra que l’advocada dels veïns considerava ridícula. Els veïns van recórrer aquesta primera sentència que els era desfavorable i ara el jutge els ha acabat donant la raó.

Montserrat Rosselló i Felip Roca esperen ara una nova sentència que pugui fer constar si han estat víctimes d’assetjament immobiliari durant els anys que la propietat han deixat que es degradés l’edifici.