Són majoritàriament estudiants universitaris els encarregats d'explicar als més joves tot el que volen saber sobre els diferents estudis que s'ofereixen a Catalunya. Alguns necessiten puntualitzar alguns dubtes però n'hi ha que encara no saben què faran quan acabin l'ESO. PAOLA ROCA, estudiant "Només sé que m'agrada més o menys el què es fa a dret però vull informar-me més." JOAN LLOMPART, estudiant "Clar, tens informació de primera mà, que t'ho digui una persona que ho ha viscut." Les grans universitats catalanes ocupen la part central del Saló però estands d'estudis no tan corrents susciten la curiositat de molts estudiants. La paraula més repetida durant tota la mostra és indiscutible: futur professional. GERARD ARDANUY, regidor d'Educació i Universitats "Aquest Saló poguem visualitzar la potència educativa de la ciutat de Barcelona, la potència educativa dels nostres centres educatius i de formació professional i també de ciutat universitària. Tenim les principals universitats a la nostra ciutat i això vol dir una aposta pel coneixement en totes les seves dimensions." Desde la Generalitat, coincidint amb la cita, han anunciat que s'està estudiant la viabilitat de determinats graus. ANTONI CASTELLÀ, secretari d'Universitats i Recerca "Sí que establim un mínim genèric de 40 alumnes però a partir d'aquí amb flexibilitat i discutint amb cada universitat." El Saló de l'Ensenyament, que s'ha convertit en la gran cita anual de món educatiu, estarà obert fins diumenge que ve.

El certamen estrena el portal Formacio365.cat, una eina operativa durant tot l’any per oferir dades actualitzades de l’oferta formativa dels expositors que complementarà la visita presencial dels estudiants, així com el nou portal Itinerariuniversitari.gencat.cat, amb informació d’accés a la universitat.

El Saló de l’Ensenyament reuneix l’oferta més completa en carreres universitàries, estudis superiors, complementaris, de formació professional i idiomes, així com serveis a l’educació. Aquest any, el certamen vol potenciar més que mai la seva funció com a eina d’orientació als estudiants, tant presencial com a través d’Internet.

Es presenta també un nou espai virtual denominat Orientació del portal Estudiar a Catalunya, que ofereix eines d’autoconeixement i d’orientació acadèmica i professional als estudiants per ajudar-los a definir el seu itinerari.

Així mateix, el Departament d’Economia i Coneixement mostrarà el nou portal Itinerariuniversitari.gencat.cat, en el qual els estudiants podran informar-se sobre els 10 passos a seguir per accedir a la universitat, així com descarregar en els seus dispositius mòbils el primer “brain training” sobre les proves d’accés a la universitat (PAU), amb més de 2.500 preguntes.

D’altra banda, el Saló torna a posar a disposició dels joves el Servei d’Atenció a l’Estudiant, en el qual experts d’Educaweb els assessoraran sobre els estudis que més s’adapten a les seves preferències i aptituds.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a