Segons el consistori, l’agressió es va produir el dia 9 de març, després que l’home s’adonés que no podia efectuar el tràmit que volia perquè no portava la documentació pertinent. Va ser aleshores quan l’usuari va cridar, insultar i bufetejar la treballadora que el va atendre. L’agressor va ser identificat i la víctima va rebre el suport dels serveis jurídics municipals. L’home ha estat condemnat en un judici per un delicte de faltes a 320 euros de multa i se li ha imposat una ordre d’allunyament de la oficina.

CCOO va portar el cas davant d’Inspecció de Treball, on va presentar una denúncia contra l’Ajuntament en la qual demana que posin mitjans perquè no es torni a produir un fet semblant. En la denúncia hi destaca que “en els últims tres anys hi ha hagut precedents en diverses oficines d’intents d’agressió, insults, amenaces i fins i tot motins d’usuaris”.

Carme Rosselló, de CCOO, ha explicat que les OAC que són en els mateixos edificis que les seus de districte tenen un guàrdia urbà pendent de l’entrada, però hi ha algunes que no tenen policia ni seguretat privada. En concret, són les oficines d’Atenció al Ciutadà de l’Eixample i Horta-Guinardó, i altres tres subseus, la de Ciutat Meridiana (on el sindicat afirma que els treballadors estan protegits per mampares), la de la Zona Franca, i una al carrer de Garcilaso de Sant Andreu.

L’Ajuntament ha explicat que la presència de Guàrdia Urbana en les OAC depèn del criteri de la Unitat Territorial del Districte i que existeix un protocol amb línia directa amb el cos policial per a qualsevol incidència. El cas de l’agressió de Ciutat Vella es va produir en una OAC amb Guàrdia Urbana que no va poder evitar-la, per això el consistori afirma que és innecessari tenir agents a totes les oficines, a més afirmen que no es disposa de suficients efectius per tenir-los en tots els edificis municipals. Des del consistori també destaquen que les agressions físiques no són habituals, i que la de Ciutat Vella ha estat l’única en els darrers dos anys, període en el qual s’han donat alguns casos d’agressió verbal.

Treballadors de les OAC han convocat una protesta davant les oficines aquest dijous al migdia per exigir mesures de protecció, i han reclamat participar en la vaga general del 29 de març en defensa dels drets i les condicions laborals.