Els treballadors de Tunstall-Televida, l’empresa contractada per l’Ajuntament per oferir el servei, reclamen renegociar el pacte signat el nombre del 2017, que ja va tenir l’oposició de la plantilla. Consuelo Espejo, presidenta del comitè d’empresa, critica les condicions de feina “penoses” i detalla que mentre el 2013 estaven contractades 229 persones per atendre uns 45.000 usuaris, actualment hi ha 209 treballadors per a un projecte que dona servei a 95.000 persones. En aquest escenari, explica Espejo, “el ritme de treball és elevadíssim i es cometen alguns errors” en l’atenció a persones dependents.

Reclamen que es facin més contractacions, s’eliminin les diferències salarials entre treballadors del mateix departament i s’aturin els expedients disciplinaris. També lamenten la manca de diàleg amb els representants municipals, a qui demanen una reunió perquè escoltin les seves reivindicacions: “És un servei públic, falta voluntat”, afirmen.

Els treballadors ja van fer aturades parcials el 2016 per negociar un conveni col·lectiu nou. Espejo afirma que han intentat en nombroses ocasions asseure’s a negociar amb l’empresa i explica que l’aturada indefinida s’ha plantejat quan s’han esgotat totes les vies: si no s’arriba a un acord satisfactori amb l’empresa Televida en la mediació del 25 de juny al Tribunal Laboral, l’aturada no es desconvocarà. Televida té contracte amb l’Ajuntament fins al gener del 2019.