Peixos fets amb bosses de patates, cortines d’aigua elaborades amb oueres de cartó o paraigües fets servir com a canalitzadors pluvials són algunes de les peces d’art que acull l’equipament de la Trinitat Vella. Sota el nom de Ca la Mar, el projecte en què participen els joves de la Fundació Trinijove s’ha presentat al públic aquest dimarts.

Tal com ha destacat la directora tècnica de la fundació, Yolanda Burgeño, és en aquesta mena d’espais “on veuen ells mateixos què poden arribar a ser“. De fet, la festa de final de cicle ha servit perquè rebessin el reconeixement de desenes de veïns que s’han apropat fins a la Casa de l’Aigua per gaudir de la proposta. “Són capaços de fer moltes coses”, ha emfatitzat Burgeño.

Denúncia de la contaminació marítima

El tret diferencial de la mostra d’enguany ha estat l’ús de materials reciclats, una forma de denunciar pedagògicament l’estat actual dels oceans, tal com ha reconegut la coordinadora del Centre d’Art Social i Comunitari, Daniela Rodríguez: “Volíem treballar amb tot de material de reciclatge, residus, i donar-los una segona oportunitat”. En aquest sentit, Rodríguez confessa que les portades de ‘National Geographic’ i la problemàtica de les illes de plàstic són les que els han inspirat.

Per últim, destacar que si bé els 35 joves artistes han presentat aquest dimarts tota la feina que han fet des del mes de febrer, a partir d’ara els veïns també podran visitar l’exposició en l’horari habitual de la Casa de l’Aigua.