Torrent va interposar la denúncia divendres passat, en nom del Parlament de Catalunya, després que la Mesa hi donés el vistiplau el mes d’abril. En un comunicat, la institució va argumentar que s’havien vulnerat “els drets fonamentals dels diputats a la presó i a l’exili”. Per això, la denúncia es va presentar “en defensa de la dignitat i l’autonomia de la institució, de la divisió de poders i dels drets dels diputats de tots els ciutadans representats”.

La denúncia era contra Pablo Llarena, com a jutge instructor de la causa contra el procés sobiranista, i contra tres magistrats més, membres de la sala d’apel·lacions del Suprem. Però no arribarà a tramitar-se, perquè el tribunal ha decidit arxivar-la.

Torrent: “No ens quedarem de braços plegats”

Un cop conegut l’arxivament de la denúncia, el president del Parlament ha afirmat que temien que el Suprem podia “plantejar aquesta excusa per no anar al fons de la qüestió”. Però ha deixat clar que “no ens quedarem de braços plegats davant d’aquesta situació i seguirem reclamant les responsabilitats que pertoquin davant aquesta vulneració dels drets del Parlament de Catalunya”.