El tram superior de la rambla de Prim, a l’altura del carrer de Santander, és un dels punts de Barcelona que ha d’experimentar més canvis en el futur. Ara, la instal·lació d’un col·lector al subsol suposa un pas endavant que ha de permetre desencallar la urbanització de la zona. Actualment, aquests treballs i les obres de l’AVE impossibiliten la comunicació entre els districtes de Sant Martí i Sant Andreu. Els veïns demanen que s’instal·li un pas provisional si no s’assegura una data de finalització de la posada al dia d’aquest punt de la Verneda i la Pau. La zona està en ’espera, a més, de l’execució d’un pla urbanístic que preveu construir-hi 3.000 habitatges.

Moltes obres que incomuniquen la zona

Les obres del col·lector ja han finalitzat i això suposa un pas endavant en la urbanització de la zona, afectada pels treballs de l’AVE. Ara s’ha de construir un dipòsit d’aigües pluvials i els veïns reclamen que se’ls asseguri una data de finalització de les obres. Diuen que tots aquests treballs són una barrera que incomunica el barri de la Verneda i la Pau amb el districte de Sant Andreu. Per això, des de la plataforma Nord-est Sant Martí reclamen una solució, encara que sigui provisional: “Si es pogués arribar a fer el cobriment de les vies, es pot imposar algun tipus de solució efímera no gaire cara que permetés donar-li alguna mena de sortida a aquesta necessitat de comunicació”, diu Toni Santos, membre de la plataforma.

La zona també està en espera que es desenvolupi un pla urbanístic que ha de servir per recuperar el carrer de Santander, una via que, segons els veïns, ha viscut temps millors i que ha d’esdevenir un nou pol d’atracció en el futur. També està previst construir uns 3.000 habitatges i diversos espais públics. De moment, hi ha un avantprojecte en què les associacions veïnals han pogut fer aportacions. Esperen que es mantinguin en el pla definitiu i que aquest s’executi durant el mandat municipal següent.