Després de l’aiguat d’aquesta matinada, que havia deixat ja més de 40 l/m2 en alguns barris de la ciutat, la pluja ha tornat a visitar-nos. Ho ha fet cap al migdia. Una potentíssima línia de tempestes ha avançat des del sud i ha escombrat tot Barcelona, deixant més pluja, una mica de calamarsa a la part alta i, sobretot, un cel recargolat com feia temps que no es veia a la ciutat.

La bossa d’aire fred s’ha situat al lloc idoni per veure fenòmens tempestuosos importants a la ciutat. La línia tempestuosa que arribava del Baix Llobregat ha creuat Barcelona i ha deixat un cel caòtic i cortines de precipitació gairebé retallades al mil·límetre. Els registres de la tempesta no han estat especialment abundants, però les imatges captades pels usuaris a les xarxes són dignes de guanyar un premi a un concurs de meteorologia.

Els aficionats del temps han registrat imatges espectaculars de la tempesta que ha caigut sobre la ciutat de Barcelona i que han compartit a través de les xarxes socials amb @btveltemps. El cel s’ha tapat amb núvols amenaçadors i en algunes fotografies es pot apreciar una Barcelona que sembla apocalíptica.

Alguns usuaris s’han fixat en els forts ruixats que han caigut a l’aeroport del Prat. Aena ha assegurat que no s’ha tancat l’aeroport però sí que hi ha hagut les restriccions habituals en un dia de fortes pluges.