Un any més, el Casal dels Infants estarà obert per vacances i llança una crida per aconseguir voluntaris. Les condicions per apuntar-s’hi es poden consultar al web de l’associació. Avancen que l’únic requisit és ser major d’edat, tot i que són imprescindibles el compromís i les ganes de participar en el projecte del casal, que té com a objectiu millorar la vida dels nens i joves del Raval. Pel que fa al temps que el voluntari hi pugui dedicar, és flexible. “Ens va bé que siguin 15 dies, tres setmanes o, en alguns casos, poden venir fins i tot una setmana”, explica Enric Canet, director de Relacions Ciutadanes del casal.

Més feina a l’estiu

Es calcula que, aquest estiu, passaran pel Casal dels Infants entre 1.500 i 2.000 persones. L’associació diu que és en aquesta època quan la tasca dels voluntaris és més important que mai perquè la majoria de centres educatius estan tancats. “Molts nois necessiten recursos i acompanyament per aprofitar el temps lliure que tindran durant tres mesos”, valora la directora general, Rosa Balaguer.

El casal calcula que necessiten 630 voluntaris per ajudar en les colònies, els camps de treball i els casals d’estiu, entre altres projectes. Es repartiran als barris dels cinc municipis on té presència l’associació: 340 voluntaris al barri del Raval, 100 a Sant Roc i Llefià (Badalona), 85 al Raval – Santa Rosa i Fondo (Santa Coloma de Gramenet), 60 al Besòs i el Maresme, el Besòs i la Mina (Sant Adrià de Besòs) i 45 a Salt.

35 anys treballant per la igualtat d’oportunitats

El Casal dels Infants va néixer fa 35 anys

, impulsat pel compromís amb la igualtat d’oportunitats. La llavor va ser la tasca d’un grup de veïns i persones vinculats al barri del Raval, que van decidir actuar per revertir la situació de vulnerabilitat que vivien molts infants al barri. Per això van iniciar un projecte diari que facilitava l’educació dels nens i en promocionava l’escolarització. Això va ser l’embrió de l’associació, que ha acompanyat més de 40.000 infants, joves i les seves famílies en el desenvolupament de les seves pròpies capacitats per tirar endavant.