Amb les dades de l’informe es vol detectar les noves necessitats del col·lectiu, millorar els recursos existents i impulsar mesures alternatives per fer front al sensellarisme. Entre altres coses, els voluntaris han preguntat als sensesostre quin és el seu estat de salut, quant temps fa que dormen al carrer o si han patit agressions, entre d’altres.

betevé ha seguit un grup de persones que ha recorregut alguns carrers del barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. Durant el trajecte han localitzat una quinzena de persones que dormen al carrer. Algunes han respost les enquestes; d’altres no han volgut atendre els voluntaris. Davant d’aquesta situació, Arrels Fundació ha volgut posar-hi remei i ha engegat una eina mòbil a través de la qual recullen informació del sensesostre sense haver interactuat amb ell i en recullen els seus trets físics.

El cens arriba dies després que la Xarxa d’Atenció a les Persones sense Llar (XAPSLL) fes el recompte de persones sense llar als carrers de Barcelona. 925 voluntaris de l’entitat van detectar-ne gairebé un miler. Cal dir que el cens es diferencia del recompte perquè els voluntaris interactuen amb el sensesostre i conversen amb ells.

Menys voluntaris de l’habitual

Arrels Fundació ja va sol·licitar la col·laboració de 600 voluntaris per enquestar persones sense llar a la ciutat. El cert és que enguany hi ha hagut menys voluntaris que l’any passat, quan 200 voluntaris van participar en el cens. Des de l’entitat ho atribueixen al mal temps dels últims dies, que ha portat temperatures baixes i pluges.

L’entitat va començar a organitzar el cens de sensesostre l’any 2016

, amb l’objectiu de fer una radiografia de les persones que dormen al carrer.