La PUDUP ha impulsat la iniciativa “Uni al Carrer” que consisteix a fer classes, ja siguin ordinàries o extraordinàries, en espais públics en defensa de l’ensenyament públic. Pretenen, en definitiva, qüestionar el model universitari actual i fer palès el malestar creixent, diuen, de la comunitat educativa. Fins a 40 professors s’han adherit a la iniciativa i, entre aquest dilluns i dimarts, se celebraran una vintena de classes al carrer cada dia.

Alguns dels llocs on els universitaris fan classe són el Metro de Maria Cristina,  el de Palau Reial, el de Jaume I,  el bar del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), la plaça dels Àngels o la plaça Catalunya, entre d’altres.

La plataforma ha fet un manifest en què es critica la “mercantilització” de la universitat, ja que apunten que “se’n resten competències als òrgans més representatius, mentre s’obren les portes a representants del món empresarial”. També es rebutgen les retallades pressupostàries que preveu el govern, que suposaran l’acomiadament de professors, personal administratiu i la pujada de les taxes universitàries.

Israel Saeta, membre de la PUDUP, ha explicat que “les classes al carrer s’emmarquen dins d’un cicle de mobilitzacions més ampli, com una manifestació el pròxim 28 de febrer“.