Els manifestants s’han aplegat a les 17 h en quatre punts de sortida diferents. La columna antirepressiva ha sortit de la cantonada del passeig de Gràcia amb el carrer de Casp, just en el lloc on Ester Quintana va perdre un ull el passat 14 de novembre. En aquest columna hi han participat, entre altres, Ojo con tu Ojo, Stop Bales de Goma, la Plataforma Rereguarda En Moviment, Tanquem els CIEs, Papers per Tothom i Moviment Indignació 15M Sabadell. La columna s’ha dirigit fins a la seu del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i han increpat dues furgonetes dels Mossos d’Esquadra que protegien l’edifici.

La columna de Drets Socials i Serveis Públics ha començat la marxa a la plaça de Pau Vila. Hi havia col·lectius i organitzacions com l’Assemblea de Personal Docent Interí i Substitut, la PUDUP, la Coordinadora de Centres Sanitaris, l’Acampada BCN Salut, DASC, la Zona Docent Rubí-St Cugat, l’Associació Docents Sant Cugat, l’Assemblea SOC, la Coordinadora Interzones Docents, la CGT Ensenyament, l’Assemblea Groga de Gracia, la Marea Pública de L’Hospitalet, l’Acció Social Comunitària, Tancada Clínic, Bressol Rebel·lat, els Ecologistes en Acció, el Sindicat d’estudiants dels Paissos Catalans, l’Assemblea docent de Sant Cugat, l’USTEC i Marea Roja-Cultura en lluita.

La columna Laboral amb punt de torbada al carrer de Marqués de Campo Sagrado, 22 convocada per la Plataforma Movistar-Telefònica, la Coordinadora Laboral i de Suport Mutu 15M, Papers per Tothom, Marea Pública de l’Hospitalet. Els manifestants un cop han arribat a la plaça de Catalunya s’han acostat fins l’edifici del Mobile World Centre i han llençat ous i han fet pintades a la façana.

La columna de la Vila de Gràcia que han iniciat la marxa als Jardinets de Gràcia ha estat organitzada per  l’Assemblea de la Vila de Gràcia i l’Assemblea Groga de Gràcia.

Milers de persones han participat en la multimanifestació formada per la suma de columnes “temàtiques” que han seguit diferents recorreguts per Barcelona fins a trobar-se a la plaça de Catalunya. Un cop allà, totes les protestes han començat a avançar unitàriament pel carrer de Fontanella i la via Laietana.

Quan la capçalera marxa ha arribat a la plaça de Sant Jaume, els darrers manifestants encara enfilaven la via Laietana. Segons la Guàrdia Urbana, hi havia 14.000 persones.

Una de les característiques d’aquesta multimanifestació ha estat la de sumar moltes persones i petits grups per lluitar contra els poderosos i així intentar canviar la idea que el peix gros sempre es menja el petit.

A Sant Jaume, els manifestants han demanat dimissions a tota la classe política i han repetit la consigna “manos arriba, esto es un atraco”. La mobilització a Barcelona ha acabat a quarts de nou.

La convocatòria responia a una crida a escala estatal en contra les retallades i la corrupció. A Madrid, les protestes han acabat amb 45 detinguts, nou dels quals menors d’edat. Els incidents s’han produït un cop acabades les manifestacions. També hi ha hagut ferits, una quarantena, però de consideració lleu, entre ells també agents de la policia.