"Hem vingut en autocar a la Ciutadella i han vingut molts casals de la Fundació Pere Tarrés." "Ballarem, parlarem i ens donaran premis." "I fem alguna gimcana i activitats." "M'ho estic passant molt bé perquè hi ha els meus amics. Jugo amb persones i m'agrada." RAIMON MARTÍNEZ, director de Programes Educatius de la Fundació Pere Tarrés "Aquesta activitat es feia des de fa bastants anys i en fa sis anys que vam deixar de fer-la. Tot i que amb una situació complicada perquè s'ha anat reduint el número d'infants que estaven apuntats als nostres casals, aquest any hem fet una aposta per becar molts nens i hem aconseguit fer una festa que dóna goig. Hi ha 1.500 infants reunits procedents de diferents casals de la Fundació Pere Tarrés." XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "És una feina magnífica que fa molts anys que fa la fundació i crec que la fa a satisfacció de tothom. Són activitats extraescolars però que fan que aquests xavals tinguin un reforç en la seva educació i formació molt importants. I a més, és un ajut important a les famílies."

A través de la Festa dels Casals d’Estiu, la Fundació Pere Tarrés pretén reforçar valors com la convivència i la solidaritat entre els nens i nenes de 3 a 12 anys que hi han participat. A més, la celebració també té un vessant social perquè cadascun dels 20 casals han fet aportacions al Banc dels Aliments de Barcelona.

Fa sis anys que l’entitat va deixar de celebrar aquesta trobada i ara s’ha reprès. “Hem aconseguit fer una festa que dóna goig tot i que fa una dècada hi assistien el doble d’infants”, ha explicat Raimon Martínez, director de Programes Educatius de la Fundació Pere Tarrés. Segons Martínez, enguany s’ha fet un esforç per becar més nens. Dels 20.000 que estan apuntats als casals d’estiu, 4.000 tenen beca.

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit al Parc de la Ciutadella acompanyat de la regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats, Irma Rognoni. Trias ha destacat “la tasca important de la fundació al llarg dels anys” tant per la formació que ofereix als alumnes durant les vacances escolars com per l’ajut familiar que això representa.