Diumenge al matí els carrers de Barcelona s'ompliran dels gairebé 18 mil inscrits en la Marató. El que significa una davallada d'aproximadament uns 700 atletes respecte a l'any passat. Tot i la davallada s'ha produït un augment significatiu de les inscripcions en categoria femenina. La sortida i l'arribada seran a l'avinguda de la Reina Maria Cristina i durant els 42 quilòmetres els inscrits passaran pels llocs més emblemàtics de la ciutat. MAITE FANDOS, tinenta d'alcalde d'Esports "La marató de Nova York és molt important perquè hi corre molta gent, però és important perquè tota la ciutat, aquell dia és un dia de festa de tota la ciutat. Això és el que volem. Corre la marató al ritme de la ciutat vol dir això, volem que la gent surti, animi i sigui una festa."

La sortida i l’arribada són a l’avinguda de la Reina Maria Cristina i durant els 42 quilòmetres de recorregut els inscrits passen pels llocs més emblemàtics de la ciutat.

Des de l’Ajuntament i des de l’organització volen que la cursa sigui una festa ciutadana i, per aquest motiu, s’instal·len 35 punts d’animació durant tot el recorregut.

Pel que fa a la participació d’elit, aquest 2014 no hi ha grans noms, però s’ha apostat per un grup d’atletes africans (kenyans i etíops) que es troben en un bon moment de forma amb la intenció de batre el rècord de la prova, en categoria masculina, i baixar de les dues hores i 30 minuts en categoria femenina.