Els assistents al MWC d’aquest 2016 podran gaudir de temperatures agradables i ambient assolellat. Aquest dilluns els termòmetres podran superar els 18 ºC de temperatura màxima i els petits ruixats de primera hora no es tornaran a repetir cap dels dies del congrés.

A partir de dimarts les temperatures podran baixar un o dos graus, però es mantindran molt suaus fins dijous. Els congressistes podran visitar la ciutat amb mànigues de camisa, ja que aquesta serà una edició molt estable, meteorològicament parlant. Malgrat això, els visitants que decideixin allargar l’estada a la ciutat, podran veure com el temps canviarà com un mitjó. Segons els mapes del temps, a partir de divendres les temperatures baixaran de forma important i el cap de setmana el fred serà de rigorós hivern. També s’esperen pluges a Barcelona i nevades a cotes relatives baixes, de 600 a 700 metres d’altitud.

El temps dels darrers MWC

L’edició del MWC de 2015 també va tenir un inici de certamen amb majoria de dies assolellats i amb temperatures encara més altes que les d’aquest 2016. Concretament, el dia 2 de març es va arribar fins als 21 ºC. Malgrat això, el dia 4, tercer dia de congrés, va caure una forta tempesta amb calamarsa i les temperatures van baixar de forma descarada. El darrer dia, el 5 de març, va començar amb només 3,4 ºC però al migdia ja es van tornar a enfilar els termòmetres perquè va ser un dia radiant.

En l’edició de 2014 els congressistes van viure un saló molt més fred que el de 2015 o 2016. Entre els dies 24 i 27 de febrer de 2014, les temperatures màximes van ser inferiors als 14 ºC i les mínimes van situar-se entre els 4 i els 7 ºC. Fa dos anys tampoc no va ploure durant el MWC, igual que en aquesta edició.

L’edició de 2013 va començar el 25 de febrer d’aquell any, dos dies després d’una nevada que va deixar fins a 10 cm a Collserola. El primer dia de congrés, el dia 25, encara quedaven restes de neu en algunes zones i el tercer dia de MWC, el 27 de febrer, va arribar un segon temporal, en aquest cas de pluja i vent que va arribar fins als 80 km/h el dia 28.