L’esdeveniment representa l’acte institucional que inaugura l’11a edició del Mobile World Congress 2016, que obrirà les portes des de demà, dilluns 22 de febrer, fins al dijous 25 al recinte firal de Gran Via.

Durant l’acte, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reivindicat que el MWC consolida el paper capdavanter de Barcelona i Catalunya. Ha enaltit Catalunya com un país global i competitiu i també s’ha referit al Liceu com un exemple de superar proves dures. També ha parlat l’alcaldessa, Ada Colau, que ha defensat l’intent de l’Ajuntament d’evitar la vaga de metro.

D’altra banda, el rei Felip VI ha demanat treballar units pel bé comú i ha posat com a exemple el Mobile World Congress, una cita en què el treball entre diferents administracions porta a l’èxit de tots.

Enguany es preveu la visita de més de 95.000 professionals d’arreu del món, entre els quals hi ha 4.000 periodistes acreditats. La cita té un impacte econòmic de 460 milions d’euros i genera moltes oportunitats de negoci.