La megafonia i les pantalles de les estacions de metro ja avisen dels problemes de mobilitat que ocasionarà l'aturada i la recomanació de TMB de moure's amb transports alternatius. Els serveis mínims establerts per a la vaga de demà i dimecres són del 50 per cent de 6.30 a 9.30 del matí i de 16 a 20 h. La resta del dia passaran el 30 per cent dels combois habituals. Una alternativa per moure's dins la ciutat, l'autobús. Un altre mitjà que també tindrà aturades parcials que no coincideixen amb la vaga de metro. Seran dimarts i dijous. Seran de dues hores per torn: començaran a les dues de la matinada de dilluns a dimarts i se'n faran dues més a les nou del matí i a dos quarts de vuit de la tarda. Moure's en tren tampoc no serà fàcil aquesta setmana. La plantilla d'Adif, encarregada del manteniment i les reparacions a les línies fèrries, també estan cridats a fer vaga demà i dijous, cosa que pot comportar retards. De cara a divendres s'hi sumaran 900 treballadors de Renfe que faran 23 hores d'aturada, afectant els serveis de Rodalies, Mitjana distància i alta velocitat.

Metro

Els treballadors del metro han convocat aturades dilluns 22 i dimecres 24 de febrer. Circularan la meitat dels combois del que és habitual entre les 6.30 h i les 9.30 h del matí, i les 16 h  i 20 h de la tarda. Durant les hores punta, doncs, es mantindrà el 50 % del servei, mentre que la resta del dia circularan un de cada tres trens.

El comitè de vaga va rebutjar dijous en assemblea la proposta que TMB els havia presentat en una reunió prèvia, i que incloïa un increment salarial i l’augment de la contractació a temps complet i indefinit. Tampoc no va fructificar la reunió celebrada “in extermis” dissabte a la tarda en què van participar membres del comitè d’empresa, tres alts càrrecs de TMB i membres del Departament de Treball. Segons els treballadors, l’empresa no ha plantejat cap proposta que solucioni la situació de precarietat dels 600 treballadors que el comitè calcula que treballen en condicions precàries al metro. A més, asseguren que TMB ha mantingut una actitud de provocació en tot el procés.

Autobús

Els treballadors d’autobús de TMB també han anunciat aturades, en aquest cas dimarts 23 i dijous 25 de febrer. La vaga serà de dues hores per torn, de 2 h a 4 h de la matinada, de 9 h a 11 h del matí i de 19.30 h a 21.30 h del vespre.

La vaga està convocada pels sindicats CGT, ACTUB, COS, USOC, PSA, CNT i BS. Protesten contra la privatització que consideren que s’està duent a terme en el transport urbà de Barcelona i reclamen l’eliminació de la contractació precària, entre altres mesures. TMB, en canvi, sí que va arribar a un preacord amb els sindicats majoritaris del servei d’autobús per a la negociació d’un nou conveni col·lectiu.

Rodalies i mitjana distància

La plantilla d’Adif, encarregada del manteniment i les reparacions a les línies fèrries, ha convocat aturades per dilluns 22 i dijous 25 de febrer, fet que pot comportar retards. Les aturades estan previstes de 6 h a 8 h del matí i de 14 h a 16 h del migdia.

El Comitè d’ADIF-Barcelona considera preocupant la falta de plantilla i assegura que aquest fet genera problemes a la província de Barcelona. Segons el comitè, la reunió amb la Comissió de Conflictes Laborals d’Adif per tractar de desconvocar la vaga va acabar el 28 de gener passat sense acord per la manca d’imaginació i de solucions dels representants de l’empresa.

Divendres 26 de febrer també hi haurà una vaga de 23 h que afectarà principalment al servei de Rodalies i mitjana distància, en una jornada de protesta convocada per 900 maquinistes i els interventors de Renfe.

Els sindicats es queixen de la manca de seguretat amb què han de fer la seva feina i també  una manca de plantilla històrica. A més, reclamen ha demanat el desplegament de  forces de seguretat -Mossos, agents locals o policia privada- per resoldre aquesta situació.