En la seva intervenció a l’Orfeó Martinenc, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha dit que el problema de la riquesa és estructural i ha reclamat una reflexió més profunda perquè dir que la culpa és de la crisi és massa fàcil. El president ha recordat que durant els anys de bonança econòmica, amb taxes d’atur del 6%, els índex de pobresa eren del 18%, només dos punts percentuals per sota dels actuals. El president ha dit que caldrà imaginació i compromís de totes les parts per eradicar aquesta problemàtica.

A més del president de la Generalitat també han assistit a l’acte els consellers Josep Lluis Cleries i Francesc Xavier Mena, el portaveu del Govern, Francesc Homs, i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias. Les autoritats han estat escridassades abans d’entrar a l’acte per una trentena de persones que portaven una pancarta on s’hi llegia: “Les nostres vides no són un negoci. La sanitat no es toca”.

D’altra banda, el Banc dels Aliments, que és un bon termòmetre per mesurar la situació de pobresa a casa nostra, ha triplicat, en només dos anys,  el nombre de beneficiaris. Se n’encarreguen prop de tres-centes entitats.

El Síndic de Greuges també s’ha sumat a la diada i ha lliurat un informe a la presidenta del Parlament que assegura que les retallades socials danyen els drets de la infància.