Són els esmorzars que la comissió de logística ha repartit aquest matí per a les 200 persones que han passat la primera nit a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. "El que es pretenia amb l'ocupació és tenir un punt de coordinació de les universitats públiques" "Trobem que aquest espai en aquests moments ha de ser l'àgora de la lluita estudiantil, de la lluita per la universitat pública i un ensenyament públic". Els manifestants han ocupat els vestíbuls de dues plantes de l'edifici. Aquest matí guardaven els sacs de dormir i les estores que han utiltizat, tot i que els han recollit només per unes hores. Alguns manifestants passaran la nit d'avui i també la de demà altra vegada aquí a la universitat. Dilluns ho recolliran tot perquè les classes es puguin rempendre amb normalitat. Durant el matí, també s'ha vist com preparaven les pancartes amb què aniran aquesta tarda a la manifestació pels carrers del centre de Barcelona. Per evitar l'entrada dels "indignats" a la biblioteca, la Facultat ha optat per tancar l'espai durant tot el cap de setmana i els estudiants que hi arriben amb la intenció d'obrir els llibres i fer colzes es troben amb un panorama nou. "Venia a estudiar un poc perquè aquesta hora baixa aniré a sa mani i no sabia que estava tancat. No ho havia anunciat a cap puesto". "No en tenia ni idea i m'ho he trobat tancat. És la única que està oberta els caps de setmana i l'altre està molt lluny, està a Mundet". La biblioteca reobrirà dilluns, quan els "indignats" ja hagin desocupat la universitat. Per al mateix dia, però, hi ha organitzada una Assemblea General de la Facultat.

Habitatge, Educació i Sanitat

Amb el lema “De la indignació a l’acció”, a Barcelona, la manifestació sortirà a les 17 h de la tarda des de la plaça de Catalunya en direcció a l’Arc de Triomf. Des de la plaça, la protesta enfilarà cap a Passeig de Gràcia, es desviarà cap al carrer Aragó i baixarà per Passeig de Sant Joan fins arribar a l’Arc de Triomf. Des d’allà, la protesta es dividirà en tres blocs que agafaran direccions diferents. El bloc educatiu es desviarà per la Ronda de Sant Pere, la columna de l’habitatge es dirigirà al carrer Trafalgar i la manifestació de sanitat baixarà pel Passeig Lluís Companys.

Per anar fins a la plaça de Catalunya, diferents assemblees de barri han organitzat punts de trobada als Jardinets de Gràcia, plaça Espanya i Glòries, per dirigir-se en grup cap a la plaça de Catalunya.

Units per un canvi global

Les protestes de les últimes setmanes als Estats Units han tornat a encendre la flama del 15-M. Cinc mesos després del naixement del moviment, aquest 15 d’octubre (amb l’etiqueta #15O a Twitter)  s’han organitzat manifestacions pacífiques arreu del món amb el lema “United for a global change”. Centenars de persones ja s’han manifestat a Austràlia i Nova Zelanda per exigir una “democràcia real”.

Universitat i hospitals, ocupats

La biblioteca de la Facultat de Geografia i Història de la UB està tancada, i els estudiants que hi arriben amb la intenció d’obrir els llibres i fer colzes es troben amb un panorama nou. Des de divendres a la tarda, unes 200 persones ocupen la facultat del Raval per organitzar la protesta del 15-O, en què es manifestaran en bloc unitari en representació de la Plataforma de Defensa de la Universitat Pública. Al llarg del matí s’hi han organitzat tallers i debats sobre el model universitari, les retallades a sanitat i educació i el model social i econòmic. La intenció dels organitzadors és tornar el centre després de la manifestació i deixar-la diumenge a la nit. Dilluns es preveu una Assemblea General de la Facultat a les 12.30 h.

Paral·lelament, treballadors de sanitat i usuaris han acampat aquest divendres als hospitals de Sant Pau, Dos de Maig i Bellvitge. Les retallades impulsades pel govern afecten especialment els sectors de l’educació i la sanitat, que hi responen amb contundència. L’ERO de l’Hospital de Sant Pau afecta 1.500 treballadors, el Dos de Maig preveu la desaparició del centre i l’Hospital de Bellvitge ha passat l’estiu amb sales d’operacions i plantes d’hospitalització tancades.