En total, seran 14 famílies les que ocuparan l’edifici. Encara però queda per decidir quines seran les altres set qui hi viuran. Des del moviment, diuen que cal tenir en compte diferents criteris com la situació de cada família o la seva implicació en la lluita contra els desnonaments.

Davant dels rumors que ja s’hagi posat una denúncia per l’ocupació de l’edifici del carrer d’Almagro, Salvador Torres, membre de l’Assemblea de Nou Barris, ha confirmat que dilluns al matí els advocats del moviment del 15-M faran les gestions necessàries per confirmar aquesta denúncia i saber qui la ha interposada. Diumenge a la nit, no tenien constància oficial d’aquesta denúncia. L’edifici que estava embargat havia de passar, en breu, a mans de CajaMar.

Amb aquesta acció el col·lectiu vol donar suport a les persones que han estat desnonades per no poder seguir pagant la hipoteca, però alhora es vol evidenciar que la ciutat continua disposant de molts pisos buits en condicions per viure-hi. La banca, diuen, té prop de dos milions de pisos i “és qui controla el mercat immobiliari i per això taxa els preus de lloguer i de compra per sobre del que és normal fins i tot a Europa”.

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, considera il·legal l’ocupació d’una propietat privada i que “si hi ha denúncia del privat, se’ls ha de desallotjar”. Però el batlle també ha deixat clar que, si darrere de l’ocupació hi ha un cas de situació extrema d’unes persones, és l’administració pública qui ha d’actuar a través dels serveis socials i les entitats del Tercer Sector.