Una sala plena on no ha faltat pràcticament cap entitat. Un exemple més de la preocupació que hi ha per abastir totes les persones que tenen necessitats alimentàries a casa nostra. En només dos anys s'ha triplicat el nombre de beneficiaris. I també augmenten les associacions que sol·licten productes al Banc dels Aliments. Ara mateix n'hi ha deu pendents de ser admeses. Per això un dels reptes més urgents és optimitzar els recursos. ANTONI SANSALVADÓ, president del Banc dels Aliments "Temes de transport, els aliments que recollim potser podrien millorar, buscar més valor nutricional. Estem repartint aliments freds i congelats, un programa que ha començat fa un any, veiem que té bona acollida per part de les entitats, però això obliga les entitats a estar preparades amb càmeres de fred, amb equipaments per poder-los rebre." Una altra qüestió que preocupa és la reducció en un 75% dels ajuts provinents de la Unió Europea, tot i que les pressions que s'han fet podrien evitar l'eliminació d'aquest programa. El Banc dels Aliments organitza per tercer any consecutiu el Gran Recapte, que es farà el 25 i 26 de novembre. Esperen recollir 800.000 quilos d'aliments, el doble que l'any passat. S'instal·laran 500 punts de recollida en mercats i supermercats de tot Catalunya. Però perquè això sigui possible calen més de 7.000 voluntaris.