RAFAEL RIBÓ, síndic de greuges "Són prioritàries, afecten al cor del sistema i són una autèntica aposta de futur. Són polítiques a mig i a llarg termini i les venim reclament des de mig termini, són polítiques que no poden anar lligades paral·lelament a conjuntures de retallades pressupostàries, són polítiques que haurien de ser les darreres a veure-s'hi afectades."

La població infantil experimenta un risc de pobresa superior al de la població adulta. A Catalunya, actualment, dos de cada 10 nens viuen en situació de pobresa. Ho denunciat l’informe del Síndic. Uns drets esencials que, assegura, s’estan veient afectats per la combinació de la crisi econòmica i la reducció de la cobertura de serveis i prestacions públiques.

La disminució de beques menjador, de personal de suport als centres o les dificultats per la segregació  d’algunes escoles estan vulnerant drets esencials com el de tenir un nivell de vida adequat. Ribó ha dit que les  polítiques públiques dirigides a aquest col·lectiu “haurien de ser  les últimes en veure’s afectades” per les urgències d’estalvi públic,  ja que representen el futur de la societat.