El sol encara no havia sortit però al carrer d'Almagro ja s'han aixecat la vintena de persones que donen suport a les vuit famílies que ocupen l'edifici. En Fèlix va ser desnonat el març, està a l'atur i té tres filles. Amb l'ocupació, agraeix tenir el mínim per sobreviure. FÉLIX "Tener algo digno donde poder estar. Hay muchas familias que están aquí por una vivienda, no por negocio, ni lucro ni nada. Estan aquí porque lo necesitan y porque tienen hijos." Les famílies recalquen que no s'estan aprofitant de res i accepten pagar un lloguer ajustat a les seves possibilitats. GABRIEL "Assequible a nuestra situación, pues sí, claro que sí. Yo me dedico a la venta ambulante y gracias a Dios hasta ahora no nos hemos muerto." El reclam, el fan arribar a l'alcalde, Xavier Trias. SALVADOR "L'emplacem a buscar els habitatges públics per a aquestes famílies que tinguin relació amb els salaris que estan cobrant. I aleshores no tindrem cap problema en deixar l'edifici. Si aquests pisos socials no existeixen, la il·legalitat la fa ell perquè no compleix la llei." Un altre cas és el d'en Jesús. Era propietari d'una de les dues cases que es van enderrocar per construir l'edifici actual, buit des de fa cinc anys. El 30 de juny de 2007 li haurien d'haver entregat el pis, però no ha rebut res. JESÚS LAHOZ "Hem sorprèn sentir als mitjans de comunicació que el constructor en qüestió vulgui denunciar aquesta gent que vulgui ocupar un espai que està buit, i si està buit és per culpa d'ell. Que ho disfrutin altres abans que s'ho mengin les rates." Ara tot plegat, el cas d'uns i els altres, és a mans dels jutges.

En total són una vintena de persones: cinc famílies completes i un representat de cadascuna de les altres tres. Membres del moviment del 15-M també han passat la nit al carrer per donar suport a l’ocupació.

La promotora de l’edifici és qui ha presentat la denúncia per ocupació al Jutjat de guàrdia de Barcelona. La denúncia podria permetre, si ho ordena el jutge, la intervenció dels Mossos per procedir al desallotjament de l’edifici.

El grup es quedarà tot el dia a l’edifici per evitar el “desallotjament exprés“, que es pot aplicar en les properes 48 hores.